Toekomst IoT

Infographic: The bright future of IoT

by Redactie IoT Journaal10 september 2019

De komst van Internet of Things-toepassingen heeft flinke veranderingen gebracht voor organisaties in diverse sectoren. Zoals in de automobielbranche – denk aan de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s – en in de industriële sector, waar fabrieken voorzien zijn van IoT-oplossingen waarmee onderhoud aan machines accuraat kan worden voorspeld. En het houdt voorlopig nog niet op, als wij de experts mogen geloven.

Werd IoT in het begin nog gezien als een op zichzelf staand fenomeen, tegenwoordig is die zienswijze drastisch veranderd. Internet of Things-toepassingen worden meer en meer een ‘melting pot‘ waarin diverse geavanceerde technologieën, zoals Artificial Intelligence en block chain, worden geïntegreerd. Die ontwikkeling zal zich de komende jaren doorzetten, zo menen de experts. Zoals de deskundigen van het Amerikaanse productontwikkelingsadviesbureau (mooi woord voor Scrabble) Perfectial. Zij hebben de invloed van IoT-oplossingen in vier thema’s onder de loep genomen. Zoals het slimme huis, waarbij Perfectial voorziet dat er een heuse hiërarchie zal ontstaan: er komen ‘service bots’ die verantwoordelijk zijn voor allerhande deeltaken die op hun beurt weer worden uitgevoerd door ‘niche bots’. De service bots leggen weer verantwoording af aan een ‘master bot’ die de rol van regisseur, of hoofdbutler, op zich neemt.

Overzichtelijke infographic

Benieuwd naar de overige drie gebieden waarin IoT-oplossingen een grote rol gaan spelen? Dan wordt u op de wenken bediend met een overzichtelijke infographic, vervaardigd door de knappe koppen van Perfectial. Doe er uw voordeel mee.

Toekomst IoT Perfectial Infographic