Gemalto Smart City IoT

Infographic & video: Smart City-oplossingen in vogelvlucht

by Redactie IoT Journaal11 maart 2019

IoTJournaal schrijft geregeld over smart city-toepassingen. De belangstelling voor de slimme stad is dan ook groeiende: meer en meer gemeentebesturen zoeken anno 2019 manieren om zowel de eigen processen te verslimmen als het leven voor de burger te veraangenamen. Internet of Things, gecombineerd met andere technologieën zoals Artificial Intelligence en Big Data Analytics, speelt daarin een belangrijk, faciliterende, rol. Vandaag brengen wij u twee Smart City-items in één: een overzicht van de verschillende smart city-mogelijkheden in statisch én bewegend beeld.

Het World Economic Forum (WEF) volgt al een tijdje met bovengemiddelde aandacht de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van de slimme stad. Het instituut voorziet dat de verslimming van stedelijke gebieden het mogelijk maakt om de voorspelde groei van het inwonertal ‘t hoofd te bieden. Tegelijkertijd moeten de diverse smart city-oplossingen ook zorgen voor een beter en veilig leefklimaat.  WEF heeft de verschillende mogelijkheden van een slimme stad in kaart gebracht. Met een keurige infographic als resultaat.

[Tekst loopt door onder de infographic. Klik op de infographic voor een grotere versie.]

Smart Cities Voorbeeld toepassingen

Slimme stad in beeld en geluid

Bij de chipmaker en softwareproducent Gemalto zijn ze ook al een tijdje bezig met Internet of Things. Met succes, want de chips en de software van het bedrijf zijn inmiddels terug te vinden in een veelvoud van IoT-spullenboel. Zo nu en dan komt er van de marketingafdeling van Gemalto een uiting die het ‘Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend’-gehalte ontstijgt. Zoals de video die hieronder te zien is. In drie minuten en 25 seconden krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden van een slimme stad. De moeite waard om te bekijken.