Bosch zelfrijdende auto

Infographic: Dit zit er allemaal in de zelfrijdende auto

by Redactie IoT Journaal9 januari 2018

De connected car in combinatie met volledig zelfrijdende mogelijkheden: in sommige modellen is dat al, bijna, te vinden. De grootste obstakels die op de weg naar een autonoom opererende auto liggen, zijn nu nog de infrastructuur en de regelgeving. Een kwestie van tijd, zeggen de experts. Aan de onderliggende technologie ligt het in ieder geval niet.

Inmiddels hebben wij al een aardig beeld van wat er in een zo’n zelfrijdend apparaat zit aan voorzieningen. Let wel: wij hebben het hier over Level 5, het hoogste niveau van autonoom rijden. Het enige dat de bestuurder nog kan doen, is de bestemming invoeren. De auto doet vervolgens de rest. Een ontspannen ritje voor de ‘bestuurder’, die eigenlijk niet anders meer is dan een passagier. En dat biedt weer nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld voorzieningen ‘aan boord’. Zoals wegdraaiende stoelen of holografische projectie op de ruiten. Want de aandacht hoeft niet meer perse op de weg te zijn gericht.

Lel van een infographic

De mensen achter de Engelstalige website Dryve hebben zich gespecialiseerd in zo’n beetje alles met betrekking tot de zelfrijdende auto. Wat bijvoorbeeld resulteert in een lel van een infographic waarin de belangrijkste voorzieningen van zo’n autonoom opererend vehikel staan. Meer dan leuk om te zien en nog informatief ook. Eyecandy!

Zelfrijdend autonoom rijdende auto infographic