Disruptie technologie

Infographics: Hoe technologie sectoren op z’n kop zet

by Redactie IoT Journaal27 maart 2017

Eén van de meest gebruikte hype-woorden dit jaar (en eigenlijk al in 2016) is ‘disruptie‘. Vaak wordt die term samen met een technologie gebezigd, zoals The Internet of Things. Een voorbeeld? “IoT zorgt voor een potentiële disruptie van bestaande verdienmodellen.” Toevalligerwijs is dat een waarheid als een koe. Maar welke branches krijgen daarmee te maken? Goede vraag. Gelukkig is er ook een goed antwoord op.

Het Britse kennisplatform D/sruption heeft (op basis van onderzoeksinformatie van CB Insights) in kaart gebracht welke sectoren op welke manier aan – technologische – disruptie onderhevig zijn. En dat zijn er nogal wat:

Technologische disruptie naar sectoren

Hoe zit ‘t in 2017?

Prettig om te kunnen zien hoe ‘vatbaar’ een sector is voor technologische disruptie, maar natuurlijk willen wij weten hoe het zit met IoT als ‘driver’ voor die verstoring. En het liefst hoe dat gaat werken in 2017. Ook daar heeft D/sruption een antwoord op geformuleerd.

Disruptie drivers IoT

Vijf stadia

En dan willen wij het liefst ook nog weten hoe het zit met de stadia van disruptie. En ja hoor: D/sruption is daar ook mee aan de slag gegaan. Resultaat: weer een informatieve infographic. Eyecandy!

Disruptie stadia IoT