Toyota Smart City IoT Japan

Investeringen in Smart City-toepassingen schieten omhoog

by Redactie IoT Journaal25 februari 2021

Het gaat goed met de investeringen in Smart City-toepassingen. En de komende jaren nemen die alleen maar toe, blijkt uit diverse onderzoeken. Dat is goed te verklaren: veel van dergelijke IoT-oplossingen leveren op afzienbare termijn de nodige voordelen op voor burgers, bedrijven en (lokale) overheden. De Britse mediawebsite Raconteur heeft relevante marktonderzoekscijfers over slimme steden-oplossingen gebundeld in een overzichtelijke infographic.

De grootste groei in Smart City-investeringen zit in de aanschaf van wearables die hulpdiensten in hun dagelijkse praktijk kunnen gebruiken, aldus Raconteur. Die investeringen groeien wereldwijd tot en met 2022 met zo’n 62 procent. Als wij kijken naar de voordelen van IoT-toepassingen als het gaat om de openbare veiligheid: daar is maar liefst een reductie tot 40 procent van de responsetijden van hulpdiensten te realiseren.

IoT-connecties in de EU

Wie benieuwd is naar het totale aantal IoT-gerelateerde verbindingen die binnen de Europese Unie in Smart City-oplossingen worden gebruikt, wordt door Raconteur eveneens op de wenken bediend: in 2022 zijn het er 24,8 miljoen stuks. Een jaartje of drie later zal de teller naar verwachting op 53,6 miljoen staan. Meer feiten en cijfers zijn te vinden in de overzichtelijke infographic die Raconteur heeft vervaardigd. Doe er uw voordeel mee.

Connectiviteit IoT Raconteur