Tele2 IoT Dennis van Middelkoop IoT Awards 2018

IoT Awards 2018: De IoT-visie en -strategie van Tele2 IoT

by Redactie IoT Journaal2 mei 2018

Wat zijn de beste Internet of Things-oplossingen uit de Nederlandse praktijk? Dat is vraag die IoTJournaal op 24 mei aanstaande zal beantwoorden door het uitreiken van de IoT Awards voor de beste ‘use cases op het gebied van Internet of Things’. De Awards worden ondersteund door een reeks vooraanstaande marktpartijen. En natuurlijk willen wij ook hen in het zonnetje zetten. Ditmaal is het de beurt aan Tele2 IoT, de Internet of Things-tak van de Zweedse operator. Aan Dennis van Middelkoop (Regional Sales Manager Tele2 IoT) om de visie en strategie van zijn werkgever, Award Partner van de IoT Awards 2018, toe te lichten.

De Internet of Things-divisie van operator Tele2 mag ietwat eigenwijs worden genoemd. Daar waar andere telecombedrijven hun eigen IoT-specifieke netwerk uitrollen, kiest het van origine Zweedse concern voor een eclectische aanpak. Het omarmt in principe elke IoT-netwerkinfrastructuur die voorhanden is, waarbij het de rol van ‘hoofdaannemer’ en integrator binnen een ecosysteem van marktpartijen op zich neemt. Het noemt zichzelf dan ook liever geen ‘pure operator, maar eerder ‘een mix van een operator en een agile IT-bedrijf’.

Marktbewerking

Ook de marktbewerking van het bedrijf is eigenzinnnig: het biedt zijn diensten aan zowel via resellers als ook direct. Die diensten bestaan uit connectiviteit en een eigen reeks aanvullende diensten, zoals beheerhulpmiddelen voor grootschalige IoT-implementaties. Het is een strategie die Tele2 IoT tot dusver geen windeieren heeft gelegd. En Regional Sales Manager Tele2 IoT Dennis van Middelkoop ziet daar voorlopig nog geen eind aan komen. Enfin, kijkt en luistert u zelf maar.