IoT Awards 2018 Winnaar

IoT Awards 2018 in beeld!

door Redactie IoT Journaal28 mei 2018

Op 24 mei jongstleden zijn de winnaars van de Nationale IoT Awards 2018 bekendgemaakt. In totaal hebben vijf organisaties de felbegeerde prijs voor het beste Internet of Things praktijkvoorbeeld mee naar huis genomen. Daarnaast werd een IoT Award uitgereikt voor de meest innovatieve organisatie en persoon van het jaar. Wie er niet bij was, moet het helaas doen met een sfeerimpressie in beelden. En ja: er komt ook de ‘IoT Awards 2018 Movie’!

(De tekst – met informatie over de winnaars, de jury én de partners – gaat door onder de slideshow. Door de foto’s bladeren? Dat kan door op de punten onder de foto’s te klikken. Foto’s door: Corporate Visual Communication/Riechelle van der Valk)

 • IoT Awards 2018

De prijsuitreiking vond plaats in het het Congrescentrum 1931 in Den Bosch, aansluitend op Nationale IoT Congres. De verkiezing van de beste use cases op het gebied van Internet of Things is een initiatief van IoTJournaal.nl, het grootste onafhankelijke kennisplatform over Internet of Things, samen met vooraanstaande organisaties die actief zijn in de IoT-markt.

Van monitoring van geneesmiddeltemperatuur bij patiënten thuis tot het opsporen van bagagekarretjes op luchthavens, het verbinden van auto’s met het internet en het uitrollen van sensoren in het elektriciteitsnetwerk om zo de Nederlandse energietransitie te faciliteren. Het zijn een paar van de use cases waar de jury de ultieme waardering voor heeft uitgesproken door hen een Nationale IoT Award toe te kennen.

De onafhankelijke jury heeft geen makkelijke taak gehad. In totaal hebben 45 organisaties in zes categorieën hun use case ingezonden. Daar zijn weer vijftien genomineerden en uiteindelijk zes winnaars uit gekozen. Wie het juryrapport over alle winnaars wil lezen, klikt op deze link.

De winnaars per categorie:

IoT Use Case of the Year: Healthcare

 • MSD met Cold Chain Adherance Last Mile (CALM), monitoring van geneesmiddeltemperatuur bij patiënten thuis.

IoT Use Case of the Year: Mobility

IoT Use Case of the Year: Industry

 • Undagrid met monitoring van ongemotoriseerde ‘nomadische assets’ op luchthavens (zoals bagagekarren, vliegtuigtrappen en container-dolly’s).

IoT Use Case of the Year: Smart City

 • Ziut met de LoRa TeleController, een IoT-oplossing waarmee alle lichtmasten in gemeentes zijn te voorzien van connectiviteit.

IoT Use Case of the Year: Other

IoT Innovator of the Year

Onafhankelijke jury

De jury van de Nationale IoT Awards  2018 werd gevormd door (in alfabetische volgorde):

Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur van het Engelstalige kennisplatform Smart City Hub

David Langley, professor verbonden aan de faculteit Innovatie en Strategie van de Universiteit van Groningen (plus senior research scientist bij TNO en columnschrijver voor het Financieel Dagblad)

Jan Jacobs, CEO en oprichter van Smarthealth.nl (en ICT-veteraan)

Paul Teixeira, hoofdredacteur IoTJournaal.nl

Ronald van Loon, onafhankelijk expert op het gebied van Data Analytics en IoT (plus gastblogger IoTJournaal en partner bij het adviesbureau Adversitement)

Enthousiaste partners

Daarnaast zijn er de diverse marktpartijen die het IoT Awards-initiatief al vanaf het prille begin met enthousiasme hebben ondersteund:

Principal Partners
 • Vodafone IoT Awards 2018
Award Partners
 • Tele2 IoT IoT Awards 2018
 • KPN IoT Awards 2018
 • IBM Award Partner IoT Awards 2018
Award Endorsers
Venue Partner
 • Heliview IoT Awards 2018
Media Partners
 • Smart City Hub IoT Awards 2018
 • SmartHealth IoT Awards 2018
twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail