Vodafone Barometer 2017/2018 IoT

IoT Barometer 2017/2018: “IoT van cruciaal belang”

by Redactie IoT Journaal28 november 2017

IoT-toepassingen worden wereldwijd meer en meer uitgerold. Belangrijkste reden om Internet of Things-technologie te gebruiken? Efficiency verbetering. Ook hebben kleinere organisaties in toenemende mate ‘het IoT-licht’ gezien. Dat blijkt uit de IoT Barometer 2017/2018, een periodiek terugkerende mondiaal onderzoek verricht door operator Vodafone. Het rapport hebben wij voor u klaar staan om gratis te downloaden (36 pagina’s, 2,06 Mb, PDF).

In totaal zijn 1.278 (top)managers uit het MKB én het grootzakelijke segment in 13 landen door Vodafone bevraagd voor zijn Barometer. Jammer genoeg zat Nederland niet bij de landen waar het onderzoek is verricht, maar wellicht komt dat volgende keer. Dat laat echter onverlet dat de resultaten van de 2017/2018-editie interessant genoeg zijn. Ook handig om vooraf te weten: het onderzoek heeft een aardige spreiding voor wat betreft ondervraagde branches, met het zwaartepunt bij de industriële sector.Vodafone Barometer 2017/2018 IoT

Vodafone Barometer 2017/2018 IoT

‘IoT van cruciaal belang’

Het gaat goed met de adoptie van IoT bij organisaties. Dat is wel zo’n beetje de belangrijkste conclusie van de meeste recente IoT Barometer. Maar liefst 80 procent van de bedrijven die IoT-toepassingen hebben uitgerold, zijn positief of zelfs zeer positief over het potentieel van de technologie. 82 Procent van hen is ook van mening dat IoT het beste kan worden gecombineerd met andere technologieën zoals analytics en Artifical Intelligence. Wat het belang van IoT betreft: ook daar is een overgrote meerderheid van doordrongen. 85 Procent meent dat het van cruciaal belang is voor het toekomstige succes van elke organisatie in hun sector.

Vodafone Barometer 2017/2018 IoT

Aardig detail is verder dat IoT-implementaties zich niet meer beperken tot grote ondernemingen of organisaties. Ook het Midden- en Kleinbedrijf lijkt zich met verve op The Internet of Things te storten. De redenen daarvoor? Allereerst is er meer duidelijkheid over de mogelijkheden van IoT. Daarnaast is ook de prijs van hard- en software plus connectiviteit danig gedaald, wat het weer binnen handbereik brengt van het MKB.