HP Instant Ink

IoT in de praktijk: HP-printers bestellen zelf inkt & toners

door Redactie IoT Journaal21 juni 2017

Het is bij menige consument (en ook wel bij organisaties) een vaak voorkomend ritueel: er moet een belangrijk document worden afgedrukt, maar helaas is net de inkt of de toner op. Da’s stevig balen. Gelukkig is er The Internet of Things.

Ja, de gebruiker/eigenaar was al een tijdje geleden door de printer gewaarschuwd voor het dreigende tekort aan inkt of toner. Maar het is zo’n gedoe om die spullen te bestellen. En d’r kunnen vast nog wat afdrukken vanaf. Totdat het echt te laat is. Om dat soort taferelen te voorkomen, heeft printerfabrikant HP IoT-technologie gekoppeld aan zijn apparaten. Het resultaat: HP Instant Ink.

Extra gemak én omzet

Met HP Instant Ink kunnen printers hun inkt of toner zelf tijdig bestellen en laten afleveren bij de gebruiker of eigenaar. Net zo makkelijk. En uiteraard erg leuk voor HP zelf. Want het scheelt een berg verkoopkosten én het levert extra omzet op door zowel de omzet uit de verkoop van de spullen als het abonnement op de service (ad krap drie dollar per maand). Tata Consultancy Services, een ICT-dienstverlener uit India, heeft het een en ander opgetuigd voor HP. En zij hebben er een filmpje over gemaakt. Interessant genoeg om te bekijken en misschien zelfs ideetjes uit op te doen. Videootje!

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail