Kore Wireless IoT

IoT-specialist Kore gooit het roer om

by Redactie IoT Journaal12 september 2018

Het Amerikaanse Kore Wireless Group gooit zijn bedrijfsstrategie om. Dat heeft het bedrijf recentelijk aangekondigd. Het in 2003 opgerichte concern was oorspronkelijk een operator (zonder eigen netwerk, een zogenoemde ‘Mobile Virtual Network Operator‘) gericht op de verkoop en het beheer van mobiele IoT-datacommunicatie. Aanvullende diensten, zoals location tracking, waren daarbij een ‘extraatje’. Dat behoort nu letterlijk tot het verleden, aangezien het zich voortaan met name richt op het aanbieden van Internet of Things-diensten.

De nieuwe strategie van het private Kore betekent dat het zijn bestaande dienstverlening aanmerkelijk uitbreidt. Het was reeds actief op het gebied van zogeheten ‘managed services‘ en IoT-security, die takken van sport worden aangevuld met de nodige deelgebieden. Vanaf nu bestaat het portfolio van Kore uit zes onderdelen:

  • Hulp bij het bepalen van de mate waarin een organisatie ‘klaar is’ voor de implementatie van een Internet of Things-oplossing en bij het formuleren van een IoT-strategie.
  • Beheer van IoT-applicaties en het leveren van ‘Data as a Service‘ (IoT-data analyse).
  • Rapportage over de status van IoT-oplossingen en verdere analyse van IoT-datastromen.
  • IoT-connectiviteit en het beheer van relaties met diverse operators.
  • Netwerkbeheer en security (onder andere met behulp van Virtual Private Network-diensten via de eigen Kore-cloud).
  • Lifecycle management van IoT-hardware en managed services (inclusief selectie van IoT-hardware en certificering).
Meer brood in diensten

Kore ziet kennelijk meer brood in IoT-diensten dan het louter zorgen voor ‘t transport van IoT-data van A naar B. Voor die zienswijze valt het nodige te zeggen, aangezien de prijsdruk op IoT-connectiviteit naar verwachting alleen maar zal toenemen. Met dalende winstmarges tot gevolg. Verschillende ‘echte operators‘ (met eigen netwerken) hebben eveneens een stap richting diensten gemaakt, als aanvulling op de inkomsten uit de verkoop van dataconnectiviteit.