Glazen bol

Juniper Research: Dit zijn de Megatrends 2021 in Telecom en Tech

by Redactie IoT Journaal13 januari 2021

Het kan nog net: de Megatrends in telecommunicatie en technologie voor 2021 voorspellen. En dat doet het marktonderzoeksbureau Juniper Research dan ook. Het zal u niet verbazen dat IoT één van de Megatrends is volgens de marktvorser. Het volledige rapport is gratis te downloaden via IoT Journaal (19 pagina’s, 488 Kb, PDF).

Als er iets duidelijk is geworden dankzij de coronapandemie, dan is het wel ‘t belang van digitale infrastructuur. Zonder betrouwbare connectiviteit zou thuiswerken, onderwijs op afstand en online shoppen op zijn minst een ‘grote uitdaging’ gebleken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Juniper Research vaststelt dat dit ook direct als rode draad door alle tech-Megatrends loopt.

Digitale infrastructuur als basis

Connectiveit is de basis voor alle grote ontwikkelingen die Juniper voorziet. Zoals de verdere opmars van IoT-gerelateerde toepassingen. Denk aan zaken als wearables en andere monitoringapparatuur in de gezondheidszorg (door de coronapandemie extra actueel geworden) en ‘intelligente connectiviteit’ (5G in zowel publieke als private netwerken). Wat de andere Megatrends zijn? Lees ze zelf in het rapport!