Fabriek Saab IIoT

Juniper Research: ‘IIoT-connecties stijgen naar 37 miljard in 2025’

by Redactie IoT Journaal3 november 2020

Het aantal met het internet verbonden apparaten in industriële toepassingen bereikt over vijf jaar een wereldwijd aantal van 37 miljard stuks. Dat voorspelt het marktonderzoeksbureau Juniper Research in zijn jongste rapport over Industrial Internet of Things (IIoT). Het 2.250 Britse ponden kostende onderzoek is via de site van Juniper Research aan te schaffen.

Dat de markt voor IIoT-toepassingen sterk groeiende is, wordt door de verschillende marktvorsers onderschreven. Juniper Research is daar geen uitzondering op. Het is ook een tak van sport waar IoT als basistechnologie tot snelle, tastbare resultaten leidt in toepassingen waarmee bijvoorbeeld voorspellend onderhoud aan machines mogelijk wordt gemaakt. En dat scheelt tijd, geld en middelen. Een machine die uitvalt, kost immers geld om te repareren plus de nodige omzetderving omdat het domweg geen productie draait.

Forse investeringen in IIoT-software

Het verklaart, volgens Juniper Research, de sterk groeiende populariteit van IIoT-applicaties: in 2025 zouden er wereldwijd 37 miljard IIoT-apparaten ‘connected’ zijn. 22 Miljard daarvan betreft hardware die ingezet wordt in zogenoemde ‘smart manufacturing’-oplossingen. Om die spullen aan te sturen, is specialistische software nodig. Ook daar wordt fors in geïnvesteerd, aldus de marktonderzoeker. In geld uitgedrukt, wordt er over vijf jaar wereldwijd een slordige 216 miljard Amerikaanse dollars uitgegeven aan IIoT-software.

Juniper_IIoT_2025