IoT Enterprise 2022

‘Kostenbesparing is grootste drijfveer achter grootzakelijke IoT-toepassingen’

by Redactie IoT Journaal29 november 2022

Grote organisaties zien kostenbesparing als dé reden om IoT-toepassingen te implementeren. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Mobile Ecosystem Forum (MEF), een mondiale branchevereniging van spelers in de markt van mobiele data- en telecommunicatie. Dat ook nog eens de missie heeft om zo onafhankelijk mogelijk voorlichting te geven over de ontwikkelingen op die terreinen. Een executive summary van het onderzoek (‘Enterprise IoT 2022’) is gratis te downloaden via IoT Journaal (25 pagina’s, 7,17 Mb, PDF).

De onderzoekers van MEF hebben CIO’s/Chief Digital Officers en ‘Head of IoT’ van 270 grote organisaties uit negen landen bevraagd. Zo wisten de respondenten te vertellen dat kostenbesparing dé reden is om IoT-toepassingen te implementeren. Op nummer twee staat concurrentiedruk, gevolgd door ‘digitale transformatie‘. Opmerkelijk is dat procesoptimalisatie en verhoogde efficiency als de ‘minst belangrijke redenen’ worden gezien om IoT-oplossingen in te voeren.

IoT Enterprise 2022 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Veiligheid is niet zo belangrijk’

De deelnemende CxO’s werden ook gevraagd naar de belangrijkste onderdelen van hun IoT-toepassingen – los van connectiviteit. De absolute nummer één was de mogelijkheid om IoT-data met behulp van edge computing te verwerken. Nummer twee was het toepassen van digital twins, gevolgd door de mogelijkheid om IoT-hardware op afstand te beheren. Ook hier een opmerkelijk feit: een veilige end-to-end IoT-toepassing stond op de laatste plaats.

IoT Enterprise 2022 2