IoT KPN

KPN stapt in IoT-voor-huishoudens

by Paul29 maart 2016

De Nederlandse operator KPN is gestart met het aanbieden van IoT-oplossingen voor consumenten., Het bedrijf gebruikt daarvoor als basis Qivicon, een zogenoemd ‘smart home’-platform waarin een aantal branchegenoten, softwareontwikkelaars en hardwareproducenten in participeert.

Onder de naam SmartLife heeft KPN zonder al teveel bombarie een eigen IoT-oplossing voor consumenten het licht laten zien. “KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in en om het huis. KPN verbindt mensen al meer dan 130 jaar met elkaar. Met SmartLife verbindt KPN jou met je huis, waardoor jij je kan richten op de zaken die je belangrijk vindt in het leven. KPN SmartLife Veilig is de eerste dienst van KPN SmartLife”, zo staat er op een speciale site van de operator te lezen. “KPN SmartLife Veilig is een nieuwe dienst van KPN voor de bescherming van je huis. Hiermee ben je altijd op de hoogte van wat er thuis gebeurt. Met de bijbehorende SmartLife-app heb je zelf de controle en kun je je eigen instellingen inregelen.”

In de SmartLife Veilig-dienst vertrouwt de operator op diverse partners. Zo staat Philips borg voor de verlichting: “Met de huisoppasfunctie maakt jouw huis altijd een bewoonde indruk. De huisoppasfunctie werkt met alle reguliere lampen, en bovendien de Philips Hue-lampen.” De opvolging van een alarmmelding wordt gedaan door het beveiligingsbedrijf Trigion, aldus KPN: “Wanneer er via de sensoren van SmartLife een melding binnenkomt in de app, bijvoorbeeld bij inbraak, dan krijgen maximaal vijf zelf in te stellen personen een melding via de meldkamer van beveiligingsbedrijf Trigion. Denk aan buren, familie of vrienden die kunnen helpen als jij niet in de buurt van je huis bent. Je kunt er ook voor kiezen om een mobiele surveillant langs je huis te sturen.”

Hoe het een en ander in de praktijk werkt? Daar heeft KPN een videootje over gemaakt:

Proudly powered by: qm_logo150