ledlamp

LED lamp die met je meedenkt

by Paul14 april 2016

Onlangs heeft Leitz een nieuwe LED lamp geintroduceerd die zijn lichtsterkte en -kleur afstemt op zijn omgeving en wat de gebruiker aan het doen is, dankzij een verbinding tussen de lamp en smartphone. 

Bluetooth-verbinding tussen lamp en smartphone

De lichtsterkte en lichttemperatuur van de Leitz Style Smart LED Desk Lamp zijn te bedienen via de smartphone. En wanneer lamp en telefoon zijn verbonden, wordt via bluetooth de aanwezigheid van de smartphone gemeten, waarna de lamp zijn lichtsterkte daar op aanpast. Zo gaat het licht automatisch uit of aan als de gebruiker de kamer verlaat of terugkomt.

Handmatige bediening via app

Via de gratis app (IOS/Android) kunnen lichtsterkte en lichttemperatuur handmatig worden ingesteld met behulp van een  touchscreen kleur- en lichtschema. Daarnaast kan worden gekozen uit een aantal slimme, vooraf ingestelde lichtinstellingen die aansluiten bij een bepaalde situatie of activiteit.

Koud en warm ledlicht

De lamp beschikt over evenveel warm wit als koud wit ledlichtpunten die onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. Hierdoor kan zowel de lichtsterkte als de lichttemperatuur aansluiten op het moment van de dag en wat de gebruiker aan het doen is. De lamp kan bijvoorbeeld in de ochtend ingesteld worden op kouder licht, zodat de melatonineproductie stopt en het energiepeil en productiviteit stijgt.

Omgevingssensor

Naast lichttemperatuur is lichtsterkte een belangrijke factor voor productiviteit. De lamp beschikt over een omgevingslichtsensor die het licht in zijn omgeving meet en daar automatisch de lichtsterkte op aanpast. Zo zal de lamp zijn lichtsterkte automatisch verhogen zodra het donkerder wordt. De benodigde lichtsterkte is ook afhankelijk van wat de gebruiker doet.

Voet voor bediening en opladen devices

Naast bediening via de app, kan de lamp ook handmatig worden bediend via een touch sensitief bedieningspaneel op de voet. Hierbij kan men kiezen voor handmatige instelling van lichtsterkte en –temperatuur of uit een aantal vooraf ingestelde instellingen. De voet beschikt over een geïntegreerde USB-poort om je smartphone of tablet mee op te laden.

Proudly powered by: qm_logo150