Cognizant e-book IoT

Lessen uit de praktijk: hoe bedrijven en hun klanten van IoT profiteren (gratis e-book)

by Redactie IoT Journaal4 maart 2019

De potentiële voordelen van IoT-oplossingen zijn groot, als wij de tech-goeroe’s en trendwatchers mogen geloven. Ook marktonderzoekers schermen met de nodige cijfers om dat te onderbouwen. Het zijn prima berichten, maar de lessen uit de praktijk wegen naar onze mening nét even zwaarder. Zoals in een e-book van de Amerikaanse IT-dienstverlener Cognizant is opgetekend. Het e-book is via IoTJournaal gratis te downloaden (21 pagina’s, 2 Mb, PDF).

Maar liefst veertien praktijkvoorbeelden van succesvolle IoT-oplossingen zijn in het Cognizant-boekje verzameld. In alle gevallen gaat het om bedrijven waar Internet of Things-technologieën en -toepassingen substantiële voordelen hebben opgeleverd. De ‘use cases’ zijn onderverdeeld in drie categorieën: ‘Verbetering van de operationele efficiency’, ‘Verbetering van de klantervaring’ en ‘Creatie van nieuwe omzetstromen’.

Diverse sectoren

De praktijkvoorbeelden zijn opgetekend bij bedrijven die in diverse sectoren actief zijn: van energieleverancier tot multinationale fabrikant, autoproducenten en farmaceutische bedrijven. Als wij één punt van kritiek op het boekje hebben, dan is het ’t feit dat de bewuste bedrijven niet met naam en toenaam worden genoemd.