Arduino IoT Bundle

Leuk voor thuis: Arduino introduceert IoT Bundle

by Redactie IoT Journaal1 december 2022

Met een beetje goede wil kan iedereen een IoT-toepassing in elkaar knutselen. Een beetje technisch inzicht en een setje hard- en software (plus draadloze internettoegang) zijn de enige vereisten. Arduino, het bedrijf achter het gelijknamige open source IoT-platform, heeft daar sinds een paar dagen in ieder geval een product voor: de IoT Bundle, een setje hardware-componenten én toegang tot het Arduino IoT Cloud-platform. Leuk om zelf thuis mee te experimenteren of om weg te geven als cadeautje (feestdagen-tip).

Het kersverse Arduino-setje moet in Nederland tussen de 75,95 en 82,95 euro kosten. Voor dat geld krijgt u een aardige hoeveelheid hardware:

* Een Arduino Nano RP2040 Connect, een moederbordje waarop een dual-core 32-bit Arm Cortex-M0+ processor, een Raspberry Pi RP2040 microcontroller en een WiFi/Bluetooth-moduele (U-Blox Nina W102) zijn geïntegreerd. Op het kaartje zijn daarnaast ook een acceleratiemeter, gyroscoop, microfoon én wat LED-lampjes (RGB) ingebakken.

* Losse componenten die op het moederbordje zijn aan te sluiten, zoals een temperatuursensor, diverse knoppen en een servo-motortje.

Standaard levert Arduino al een paar voorbeelden van IoT-projecten mee. Denk aan een ‘elektronisch huisdier’ en een ‘kat-trainer.