Haven van Antwerpen

LoRa in Antwerpese haven

by Paul20 april 2016

In de Antwerpse haven is onlangs gestart met de uitrol van een Private LoRa-netwerk. De Nederlandse ICT-leveranciers Nazca IT Solutions en MCS hebben tijdens een eerste fase van het project in totaal 680 sensoren geplaatst.

MCS heeft de benodigde hardware (waaronder gateways) geleverd voor het Antwerpse IoT-project. Daarbij zijn de spullen ‘aangepast aan de specifieke toepassing en netwerk architectuur’. Nazca IT Solutions heeft op zijn beurt de implementatie en monitoring voor zijn rekening genomen.

Muizen- en rattenvallen

“Met  Private LoRa wordt het goedkoper en eenvoudiger om op afstand allerlei data te collecteren”, aldus MCS in een officieel bericht. “Onafhankelijk van de bestaande situatie. Het is specifiek bedoeld voor datapakketjes met een relatief beperkte updatefrequentie. In de Antwerpse haven, is allereerst een temperatuur-monitoringssysteem ingericht. Zo bewaken en loggen we de temperatuur op diverse dieptes van balen cacao en rijst, waardoor broei vroegtijdig wordt gesignaleerd. Voor deze fase zijn 680 sensoren uitgerold, er zijn uitbreidingsplannen. Via hetzelfde netwerk worden naar verwachting binnenkort ook  muizen- en rattenvallen gemonitord.”

Proudly powered by: qm_logo150