Earth seen from space

McKinsey: “IoT geeft ‘digitale globalisering’ forse impuls”

by Paul16 maart 2016

De opmars van de globalisering is verre van gestokt. Tenminste, dat constateert het bekende organisatieadviesbureau McKinsey in een recente publicatie.En dat is te danken aan digitale ontwikkelingen, zoals The Internet of Things.

De onderzoekstak van het Amerikaanse bedrijf (‘McKinsey Global Institute‘) heeft uitgeplozen hoe het zit met de voortschrijdende globalisering. Hun conclusie? Ja, er is de afgelopen jaren door het wegvallen van veel handelsbarrières en het afsluiten van handelsakkoorden een ongekende wereldhandel op gang gekomen. En ja, die groei lijkt aardig gestabiliseerd te zijn. Maar tegelijkertijd rukt er een andere globalisering op: de digitale.

De digitale globalisering heeft, zo stelt McKinsey, een nog grotere positieve invloed op het Bruto Nationaal Product van landen dan de traditionele handel in goederen. Het bureau onderbouwt dat onder andere door een aardige grafische voorstelling van de groei van het digitale verkeer tussen en binnen regio’s op onze aardbol. Het volledige rapport is overigens hier te downloaden.

Global flow of digital data

 

Proudly powered by: qm_logo150