Groei uitgaven IoT

McKinsey ziet groei IoT-markt alleen maar toenemen

by Redactie IoT Journaal30 juli 2019

Het bekende Amerikaanse managementadviesbureau McKinsey zegt voor de komende een ‘stevige groei’ van de Internet of Things-markt te zien. Het baseert zich daarbij op eigen marktwaarnemingen en gesprekken met een groot aantal klanten in het bedrijfsleven en de overheden wereldwijd. Wel zegt McKinsey dat er bepaalde onderdelen van de IoT-markt sneller zullen groeien dan andere. De snelste sprinters zijn daarbij de aanbieders van zogenoemde ‘device enablement platformen’; software waarmee IoT-apparatuur is te beheren.

De snellere (en grotere) groei van de markt voor device enablement platformen ligt volgens McKinsey met name aan het feit dat deze software een ‘strategische belangrijke rol vervult’ bij het uitrollen van Internet of Things-toepassingen. Immers: de platformen zijn cruciaal zodra er bijvoorbeeld IoT-hardware moet worden gekoppeld met het internet. Het is ook een IoT-marktsegment waarin het adviesbureau ampel ruimte ziet voor zowel de grote partijen als de kleinere, veelal in niches gespecialiseerde, aanbieders.

MicKinsey IoT Omzetgroei Markt

Overige IoT-sprinters

Volgens McKinsey zijn de aanbieders van zogenoemde ‘business applicaties’ de komende jaren eveneens spekkopers. Zij krijgen het predikaat ‘Very high growth’ van ‘t adviesbureau. Leveranciers van IoT-cloud computing platformen (zoals Amazon, Google en Microsoft) kunnen eveneens rekenen op aardige groeicijfers, al moeten zij zich tevreden stellen met ‘t label ‘High growth’. Een lot dat zij overigens delen met fabrikanten van connected devices (die gebruikt worden in zaken als auto’s, gebouwen en wearables) en de leveranciers van draadloze en mobiele connectiviteit (‘gewone’ operators en in IoT-gespecialiseerde partijen).

MicKinsey IoT Marktsegmenten groei