Microsoft Azure IoT

Microsoft: Moeder der alle Handleidingen voor IoT-ontwikkelaars

by Redactie IoT Journaal15 mei 2019

IT-bedrijven die Internet of Things-oplossingen willen ontwikkelen en aan de man proberen te brengen, kunnen wel wat extra begeleiding gebruiken. Dat vindt IT-concern Microsoft in ieder geval. Speciaal daarvoor heeft het in 2018 een ‘IoT Playbook’ uitgebracht: de Moeder van alle Handleidingen op het gebied van Internet of Things. Ideaal leesvoer voor die lange regenachtige zondagmiddagen of om op het gemak door te nemen op ‘t zonovergoten strand. De IoT Practice Development Playbook is gratis via IoTJournaal te downloaden (164 pagina’s,  9,72 Mb, PDF).

Een woord van waarschuwing vooraf: in boekwerk wordt een flinke nadruk gelegd op Microsofts eigen IoT-hulpmiddelen (van ontwikkeltools tot het Azure cloud platform). Da’s niet zo vreemd, aangezien het met name bedoeld is voor IT-bedrijven die hetzij al een relatie met Microsoft hebben, of die een relatie willen aanknopen met het Amerikaanse IT-concern. Maar wie het door het Microsoft-kleurtje heen kan kijken, houdt er genoeg tips en trucs aan over. Iets dat aardig lonend kan zijn, als wij een in het boek aangehaald onderzoek onder 121 Microsoft-partners mogen geloven:

[Tekst loopt door onder de grafiek.]

Microsoft Playbook onderzoek

Groeien en bloeien

Het Playbook is opgedeeld in vijf logische secties. Het begint allemaal met de ontwikkeling van een strategie op IoT-gebied (welke marktsegmenten/doelgroepen en welke middelen zijn erbij nodig). Waarbij het handig is om te weten hoe de IoT-strategie van Microsoft er uit ziet en welke IoT-ontwikkelhulpmiddelen het biedt. De tweede sectie gaat dieper in op een niet onbelangrijk iets: het eventueel aantrekken en opleiden van medewerkers die het team moeten vormen dat de IoT-oplossingen gaat maken. Ook hier wordt de nadruk – wat de trainingen betreft – gelegd op Microsoft-specifieke producten. Het derde hoofdstuk (‘Operationalize’) behandelt de manier waarop er van een plan naar een daadwerkelijke implentatie is te gaan. Nummer vier en vijf (respectievelijk  ‘Go to Market & Close Deals’ en ‘Optimize & Grow your Practice’) zijn weer gericht op de manier waarop IT-bedrijven met IoT-oplossingen klanten kunnen vinden en hoe kunnen groeien en bloeien. Zoals gezegd: ontdoe het boekwerk eventueel van het Microsoft-sausje en doe er uw voordeel mee.