Microsoft IoT Central

Microsoft opent deuren IoT Central cloud platform

by Redactie IoT Journaal6 december 2017

ICT-concern Microsoft heeft gistermiddag (Nederlandse tijd) een testversie van zijn IoT-specifieke cloud platform ‘IoT Central‘ voor het grote publiek opengesteld. Volgens het Amerikaanse bedrijf moet zijn Software as a Service organisaties in staat stellen om zonder al teveel moeite IoT-hardware aan te sluiten, te monitoren en te beheren. IoT Central draait op Microsofts Azure cloud platform.

Microsoft stelt dat eenvoud van gebruik, de securityvoorzieningen en integratiemogelijkheden met andere software (zoals SAP’s Enterprise Resource Planning-applicaties) de grootste voordelen zijn van IoT Central. Die claims worden ook door andere aanbieders van IoT-specifieke cloud platforms gehanteerd. In Nederland is Microsoft-partner ICT Group de eerste wederverkoper die IoT Central zal gaan aanbieden. Het past in diens strategie om organisaties ‘te helpen in het traject van digitale transformatie’. Wie daar meer over wil weten, kan het eerder op IoTJournaal geplaatste interview met Aart Wegink, Director Digital Transformation bij ICT Group, bekijken.

Andere IoT cloud platforms

Met IoT Central bevindt Microsoft zich overigens in goed gezelschap. Een keur aan andere IT-spelers heeft reeds enige tijd een eigen IoT-specifiek cloud platform op de markt. Onder de meest bekende van hen bevinden zich partijen als Amazon Web Services (AWS IoT Core), Google (Google IoT Core), SAP (IoT Cloud Platform) en PTC (ThingWorx). Wie een wat uitgebreider overzicht wil hebben, kan bij een eerder op IoTJournaal geplaatst artikel terecht.

Demo bekijken?

Wie IoT Central in actie wil zien, kan een demo van Microsoft bekijken. Klikt u maar op de onderstaande afbeelding! Microsoft IoT Central