5G GSMA MWC 2022 IoT

Mobile World Congress 2022: Over analytics, robotica en 5G in slimme fabrieken (I)

by Redactie IoT Journaal14 maart 2022

Tijdens het  Mobile World Congress 2022 (MWC) in Barcelona waren 5G, de snellere opvolger van de huidige mobiele data- en telecommunicatiestandaard, en Industrial Internet of Things belangrijke gespreksonderwerpen. De GSMA, de wereldwijd opererende vereniging van leveranciers in de mobiele telefonie-sector, organiseerde bijvoorbeeld een aantal ‘Summits’ over analytics, robotica en 5G in Industry 4.0‘ (ook bekend als Smart Industry en Industrial Internet of Things).

Een waarschuwing vooraf: om de Summit te bekijken, moet u officieel ruim 50 minuten van uw kostbare tijd reserveren. Gelukkig is het opgenomen, dus dan kan de vooruitspoelknop wonderen doen. Aardig om te weten: ‘onze eigen’ operator KPN doet eveneens een zegje, in de persoon van Jacob Groote, executive vice president Innovations & Partnerships. Hij weet waar ie ’t over heeft. In een eerder leven bij KPN was hij namelijk onder andere verantwoordelijk voor de mobiele netwerkinfrastructuur van het bedrijf. Het volledige programma:

1:01 Opening Keynote: Wisdom Unleashed alongside Shop Floor Lan Guan, Senior Managing Director – Applied Intelligence, Solutions.AI Lead, Accenture

17:53 Industry 4.0 and 5G Human Machine Interaction Jacob Groote, EVP Innovation & Partnerships, KPN

31:22 Panel Discussion

Moderator: Lan Guan, Strategy & Consulting Senior Managing Director, Solutions & AI Global Lead, Accenture

Dr Jordi Artigas, Chief Engineer Mobile Robots, ABB

Laxmi Akkaraju, SVP Strategic Customer Services, Cognite

Nadine Manjaro, Director Telecommunications/IoT Industry, Teradata

Phil Skipper, Head of IoT Business Development, Vodafone