IIoT 5G MWC 2022

Mobile World Congress 2022: Over private 5G-netwerken in slimme fabrieken (II)

by Redactie IoT Journaal17 maart 2022

Tijdens het  Mobile World Congress 2022 (MWC) in Barcelona waren 5G, de snellere opvolger van de huidige mobiele data- en telecommunicatiestandaard, en Industrial Internet of Things belangrijke gespreksonderwerpen. De GSMA, de wereldwijd opererende vereniging van leveranciers in de mobiele telefonie-sector, organiseerde bijvoorbeeld een aantal ‘Summits’ over analytics, robotica en 5G in Industry 4.0‘ (ook bekend als Smart Industry en Industrial Internet of Things). Vandaag deel II: private 5G-netwerken als netwerkinfrastructuur voor grootschalige IIoT-toepassingen.

Net als in de vorige aflevering van de MWC 2022 Summit-reeks over analytics, robotica en 5G, is het ook dit keer een kwestie van genoeg tijd inruimen voor het kijken. Blokkeer alvast maar iets meer dan 52 minuten in uw agenda. De Summit is opgenomen, dus de vooruitspoelknop kan het leed verzachten. De sprekers zijn in ieder geval boeiend genoeg om niet al teveel met die knop te spelen. Het volledige programma:

0:57 Opening Keynote: Private and Dedicated Networks for Industry 4.0 – Elise Neel, Senior VP New Business Incubation, Verizon

12:26 Evolution of Smart Manufacturing Enabled by Private Networks – Catherine Gull, Consultant, Cellnex

25:01 Panel Discussion

Moderator: Kevin Kapich, North America Private Networks Lead, Principal Strategy Director, Accenture

Elise Neel, Senior VP New Business Incubation, Verizon

Kim Krogh Andersen, Group Executive, Telstra

Patrick Castagnino, Connectivity Business Development for Digital Aviation, Airbus

Stephane Gervais, Executive VP Strategic Innovation, LACROIX Group