IoT netwerk

“NB-IoT in 2026 meest gebruikt bij grootschalige IoT-oplossingen”

door Redactie IoT Journaal26 april 2018

De huidige overvloed aan IoT-standaarden op divers gebied (van datatypen tot connectiviteit) heeft menige organisatie al de nodige hoofdbrekens bezorgd. Want wat (en wie) moet je kiezen als er een toekomstbestendige Internet of Things-oplossing nodig is? Op het gebied van connectiviteit is er in ieder geval de komende paar jaar een duidelijke winnaar te zien, zo voorspelt het Britse marktonderzoeksbureau Analysys Mason. En dat is…Narrow Band IoT (NB-IoT).

In zijn jongste rapport over IoT-connectiviteit (‘IoT forecast: worldwide technology trends 2017-2026‘, verkoopprijs 7999 dollar) voorspelt Analysys Mason allereerst dat het wereldwijde totaal aan IoT-verbindingen in 2026 op 5,1 miljard uit gaat komen. Daarvan nemen de ‘traditionele’ mobiele connecties (via 2G/3G/4G en 5G) zo’n 1,6 miljard stuks voor hun rekening. De IoT-specifieke verbindingen (NB-IoT, LTE-M en andere) zijn op hun beurt weer goed voor 3,5 miljard stuks. De marktonderzoeker denkt dat NB-IoT veruit de meest populaire connectiviteitsstandaard voor grootschalige IoT-oplossingen zal blijken te zijn. Een goede tweede is LTE-M met 9 miljoen verbindingen in 2026. De categorie ‘andere’ (met standaarden als LoRa en Sigfox) zal in dat jaar een totaal van 617 miljoen connecties verzorgen.

Onderzoek IoT Connecties Type

China absolute koploper

Volgens Analysys Mason zal in 2026 China met 1,1 miljard stuks de absolute winnaar zijn als het gaat om het aantal IoT-verbindingen. Op de tweede plaats komt Noord-Amerika (Verenigde Staten en Canada) met 929 miljoen. Europa is in 2026 goed voor 825 miljoen IoT-connecties.

IoT Connecties Onderzoek Groei

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail