Jogo IoT

Nederlandse IoT-startup zet kaarten op amateurvoetballers

by Redactie IoT Journaal1 september 2021

Jonge amateurvoetballers op een high tech-manier helpen om beter te leren spelen. De Nederlandse startup Jogo denkt hiermee het spreekwoordelijke gat in de markt te hebben gevonden. Het tracht via crowd funding het noodzakelijke kapitaal binnen te harken om zijn idee naar een kant-en-klaar product te tillen.

“We believe that every player should be able to use technology and data to improve, not just the pros. Therefore, we have started our Kickstarter campaign to bring the newest wearable sensor technology to all soccer players. Together, we want to revolutionize the world of soccer and help youth players reach their full potential.” Het Nederlandse beginnende bedrijfje Jogo is al helemaal in ‘crowd funding’ stemming. Het wil niet een of ander inlegzooltje met sensoren op de markt brengen: nee, het heeft een Missie. Met hoofdletter. En daarvoor is geld nodig. 20.000 Euro om precies te zijn. Via een campagne op de Amerikaanse crowd funding site Kickstarter.com denkt Jogo dat te kunnen ophalen. De teller staat op dit moment op 8.327 euro, met nog 29 dagen te gaan.

Inlegzooltje met sensoren

Het product waar Jogo mee wil komen, is simpel gezegd een inlegzool (volgens FIFA-specificaties) tjokvol sensoren, inclusief draadloze connectiviteit en een accuutje voor de broodnodige spanning. De sensoren vangen de nodige informatie op over de bewegingen van de voetballer (waaronder ‘baltijd’ en ‘schietkracht’) en geven die vervolgens door aan een speciale app. Daarop zijn weer de nodige analyses – volgens Jogo met behulp van AI-technologie – op los te laten. En dat alles voor ‘slechts’ 84 euro voor de mensen die op de crowd funding actie intekenen. Hoe het werkt? Dat kunt u zien in de obligate crowd funding promofilm.