Nokia Chase LifeTech FR

Nokia laat ‘connected jas’ voor hulpverleners zien

door Redactie IoT Journaal5 maart 2018

Netwerkleverancier Nokia heeft vorige week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een voorproefje gegeven van wat het bedrijf aan het ontwikkelen is op het gebied van Internet of Things en wearables. De Finse fabrikant toonde er een prototype van de Connected Health and Safety Equipment LifeTech First Responders (Chase LifeTech FR). Achter die bloemrijke naam gaat een ‘connected’ jas schuil die speciaal bedoeld is voor hulpverleners.

De Chase LifeTech FR is het resultaat van een samenwerking tussen Nokia, de Zuid-Koreaanse ‘connected kleding’-fabrikant Kolon en GINA Software, een Tsjechische softwareontwikkelaar gespecialiseerd in navigatie- en samenwerktoepassingen voor hulpverleners in moeilijk toegankelijk terrein. De jas is uit te rusten met modules waarin diverse sensoren zitten. Een voorbeeld daarvan is een module die de hartslag (van een hulpbehoevend iemand) meet, de locatie van de hulpverlener vastlegt (GPS) en de bewegingen van die bewuste hulpverlener in de gaten houdt (bewegingsensor). De verzamelde data worden real time naar een centrale locatie (zoals een mobiele commandopost) gestuurd. De jas zelf is gemaakt van speciale stoffen, zoals Gore-Tex.

‘Binnen 12 tot 18 maanden op de markt’

Het gaat vooralsnog om een prototype, zo stellen Nokia, Kolon en GINA Software. Maar in principe zou de Chase LifeTech FR binnen 12 tot 18 maanden op de markt kunnen worden gebracht, aldus het trio in een gezamenlijke verklaring.

 

 

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail