IBM CEO Study 2021 IoT

Onderzoek: CEO ’s zien IoT-investering als prioriteit in komende drie jaar

by Redactie IoT Journaal18 februari 2021

De Corona-pandemie lijkt nauwelijks invloed te hebben op de investeringen in IoT-toepassingen. Integendeel: er wordt wereldwijd meer en meer geld gepompt in dergelijke projecten. Dat beeld wordt ook geschetst in een onderzoek onder CEO’s door het Amerikaanse IT-concern IBM. Het rapport ‘The 2021 CEO Study’ (56 pagina’s, 1,25 Mb, PDF) is gratis te downloaden via IoT Journaal.

IBM heeft wereldwijd 3.000 CEO’s van grote ondernemingen bevraagd naar hun IT-investeringsplannen en de prioriteiten daarin voor het komende jaar. IoT-projecten staat bovenaan dat lijstje, De reden daarvoor? De bewuste CEO’s willen zich concentreren op manieren om hun onderneming wendbaarder te maken, mede ingegeven door de ingrijpende consequenties van de Coronapandemie en de diverse beperkende overheidsmaatregelen die daarop volgden. Volgens de respondenten leveren IoT-toepassingen (gevolgd door cloud computing en Artificial Intelligence) de beste resultaten als het gaat om de gewenste verhoogde flexibiliteit van hun concern te kunnen realiseren. Een andere belangrijke reden om IoT in te zetten, is de verbetering van de ‘klantervaring’ en de binding met de klantenkring.

IBM CEO Study 2021 IoT II

Hooggespannen verwachtingen

De verwachtingen over IoT als basistechnologie zijn hooggespannen bij de CEO’s. In het IBM-rapport komt IoT als dé toptechnologie voor de komende twee tot drie jaar uit de bus. Opmerkelijk: geavanceerde data analyse is hier de hekkensluiter, samen met robotisering. In veel andere onderzoeken komen deze twee technologische hulpmiddelen juist vaak voor in de top drie.

IBM CEO Study 2021 IoT III