Ericsson Mobility Report

Onderzoek: “China zorgt voor explosieve groei NB-IoT”

door Redactie IoT Journaal13 juni 2018

Over krap vijf jaar zullen er wereldwijd via de IoT-specifieke mobiele netwerkinfrastructuur NB-IoT circa 3,5 miljard Internet of Things-connecties zijn. Een groot deel daarvan, zo’n 2,2 miljard stuks, zijn te vinden in Noord-Oost Azië, de regio waaronder China valt. Dat voorspelt netwerkfabrikant Ericsson in de jongste editie van zijn ‘Mobility Report’, een kwartaalrapportage over het wereldwijde gebruik van mobiele netwerken. Het volledige rapport is gratis via IoTJournaal te downloaden (36 pagina’s, 2,53 Mb, PDF).

Het totale aantal IoT-verbindingen wereldwijd zal in 2023 op 15,7 miljard stuks uit gaan komen, aldus Ericsson. De verdeling van dat aantal naar type connectie, valt in het voordeel uit van de zogenoemde Long Range Low Power-netwerken (zoals LoRa  en Sigfox).

Ericsson Mobility Report 2018 - 1

‘China is koploper’

Kijken wij naar de onderverdeling van IoT-verbindingen per regio, dan is Noord-Oost Azië een duidelijke ‘winnaar’. Volgens Ericsson ligt dat met name aan de explosieve groei van smart city- en smart farming-oplossingen in China.

Ericsson Mobility Report 2018 - 1

 

 

 

 

 

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail