Onderzoek classificeert ‘top IoT Communications Service Providers’

by Redactie IoT Journaal1 november 2021

Marktonderzoeker Transforma Insights heeft de belangrijkste mondiaal opererende IoT Communications Service Providers (in gewoon Nederlands: telecombedrijven die connectiviteit en meer voor IoT-apparaten aanbieden) in kaart gebracht. Volgens het Britse bureau wordt de lijst met twaalf bedrijven op dit moment aangevoerd door operator Vodafone.

Transforma Insights is de beroerdste niet. De marktonderzoeker heeft meteen een nieuwe classificatie bedacht voor IoT Communications Service Providers (CSP’s): Hyperscale IoT CSP’s. Deze telecombedrijven zijn in staat om zeer complexe en omvangrijke – veelal wereldwijde – IoT-toepassingen van connectiviteit te voorzien én ook integratiediensten voor hardware en cloud platforms te leveren. Volgens Transforma Insights is Vodafone anno 2021 de operator die het beste aan die kwalificatie voldoet. Nummer twee is Deutsche Telekom, gevolgd door Telefónica, Telenor, Kore en Telia. Overigens is ook het Nederlandse KPN door Transforma Insights gewogen. Waar een Hyperscale IoT CSP aan moet voldoen? Daar heeft het bureau een keurige definitie voor bedacht.

IoT CSP Transforma

Beoordelingsmatrixje

Voor de geïnteresseerden: Transforma Insights heeft de twaalf bekeken telecommers een plekje gegeven in zijn zelfbedachte beoordelingsmatrix. Daarbij is allereerst gekeken naar hun vermogen om IoT-toepassingen op ‘hyperscale-niveau’ te ondersteunen. Verder heeft het bureau de twaalf beoordeeld naar de mate waarop zij zowel generiek als sectorspecifieke IoT-toepassingen kunnen bedienen.

IoT CSP Transforma II