Philips Remote Patient Monitoring

Onderzoek: Dit zijn de belangrijkste e-health-leveranciers in de VS

by Redactie IoT Journaal24 juli 2019

Minder handen aan het bed en/of bij de client/patiënt thuis: het is één van de uitdagingen van de gezondheidszorg. Internet of Things-toepassingen kunnen hier uitkomst bieden, aldus experts. Met bijvoorbeeld Remote Patient Monitoring-oplossingen (RPM), waarmee de gezondheidstoestand van patiënten op afstand door medisch personeel in de gaten kan worden gehouden. Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Business Insider Intelligence heeft de markt in de Verenigde Staten voor e-healthcare in kaart gebracht in een recent rapport. Wij geven u een voorproefje van het 444 euro kostende rapport.

Business Insider Intelligence heeft in zijn rapport onder andere een – subjectieve – ranglijst gemaakt van de belangrijkste aanbieders van wearable toepassingen voor ‘digitale gezondheidszorg’. Daarin zitten zowel gevestigde namen als de nodige startups. Wij lichten er een drietal voor u uit.

Proteus Digital Health

Om met de nummer één te beginnen: Proteus Digital Health. Het bedrijf verkoopt de ‘Proteus Discover’; een combinatie van sensoren die door de patiënt worden ingeslikt, een kleine sensorpleister (voor op de huid), een mobiele app én een speciaal online portal. De ingeslikte sensoren houden een veelheid aan fysieke gegevens van de patiënt bij en sturen die weer naar de ‘pleister’. De data gaan vervolgens naar de online portal, waar medisch personeel ze kunnen inzien (na toestemming van de patiënt).

Neurotech

Op nummer twee staat Neurotech, een leverancier van eletro-encefalografieapparatuur (EEG) waarmee hersenactiviteit wordt gemeten. Het bedrijf biedt niet alleen de benodigde hardware aan, maar ook levert het real-time EEG-monitoring bij patiënten thuis. De data worden direct naar aangesloten ziekenhuizen gestuurd. Het wordt onder meer gebruikt bij patiënten die last van epilepsie aanvallen kunnen hebben.

Augmedix

Bij Augmedix staat de Google Glass Enterprise Edition (de slimme bril van de internetgigant) centraal. Het apparaat – samen met de Augmedix-software- wordt gebruikt door artsen om documentatie te bekijken en administratieve taken af te handelen. Dat laatste gebeurt via een live video stream: alle opmerkingen van de arts en interacties met de patiënt worden direct doorgestuurd naar Augmedix-medewerkers die het allemaal keurig uitschrijven en vervolgens  in het patiëntendossier zetten.

Overzicht nodig?

Voor wie de overige spelers wil zien die in het Business Insider Intelligence-rapport worden genoemd, hebben wij een keurig infographic. Let overigens op de vermelding van Philips Healthcare in het plaatje.

e-health partijen 2019