IoT Aarde Groei

Onderzoek: ‘In 2019 zijn er wereldwijd bijna 8 miljard IoT-apparaten actief’

by Redactie IoT Journaal8 augustus 2019

Aan het eind van 2019 zullen er naar verwachting wereldwijd zo’n 7,9 miljard Internet of Things-apparaten ‘up & running’ zijn. Tot die voorspelling komt het Amerikaanse marktonderzoeksbureau 451 Research in zijn jongste rapport over IoT. Het bureau houdt bij zijn berekeningen overigens geen rekening met de aanschaf van pc’s, slimme televisies en game consoles. Het aantal actieve IoT-apparaten stijgt, aldus 451 Research, de eerstkomende vijf jaar gestaag met een jaar-op-jaar groei van 12 procent.

Waar 451 Research verwacht dat er eind dit jaar zo’n 7,9 miljard IoT-apparaten actief zijn, zal dat aantal volgens het bureau in 2024 op 13,8 miljard uit gaan komen. In geld uitgedrukt, komt dat neer op 178 miljard aan IoT-bestedingen in 2019 en 658 miljard in 2024. Volgens 451 Research komt de grootste groei-aanjager in de IoT-markt voor rekening van de consument. Met name de gestage verkoop van smartphones en tablet computers zijn hier debet aan, aldus de marktvorser.

Bedrijfsleven investeert volop

De grootzakelijke markt is evenwel een goede tweede als het gaat om de groei in het aantal actieve IoT-apparaten. Waarbij deze ontwikkeling ook zorgt voor een stijging in de bestedingen die voor aanpalende zaken worden aangewend, zoals datacenters, applicaties, cloud computing, cybersecurity en netwerkverbindingen. “IoT herdefinieert de manier waarop bedrijven hun diensten en producten ontwikkelen. En uiteindelijk heeft dat ook z’n effect op hoe hun klanten die nieuwe diensten en producten waarderen”, stelt Christian Renaud, Research Vice President IoT Research bij 451 Research. “Eén van de belangrijkste lessen uit de praktijk van IoT-implementaties, is tevens dat dergelijke projecten aanmerkelijk verschillen van een ‘traditionele’ IT-uitrol, met name als het gaat om workloads, schaal en (netwerk)topologie.”

IoT_Market_Monitor 451 Research