Onderzoek: ‘IoT-projecten zijn complexer dan gedacht’

door Redactie IoT Journaal13 augustus 2018

Organisaties zijn er inmiddels achter gekomen dat grootschalige Internet of Things-projecten ‘complexer’ zijn dan in de eerste instantie verwacht. Dat stellen in ieder geval de samenstellers van het rapport ‘Unlocking Opportunities in the Internet of Things van het Amerikaanse organisatieadviesbureau Bain &  Company. Tegelijkertijd voorziet het bureau de komende jaren een ‘stevige toename van het aantal IoT-proefprojecten’. Het rapport is gratis te downloaden via IoTJournaal (12 pagina’s, 686 Kb, PDF).

Niet zo’n zin om het rapport te downloaden? Niet getreurd: wij hebben  er een paar hoogtepunten uit getild. Zo gaan de eerstkomende paar jaar de IoT ‘Proof of Concept’-projecten welig tieren, stelt Bain & Company. Het bureau komt tot die conclusie na een uitgebreid aantal interviews met zijn klanten, gehouden in 2016 en 2018.

IoT Proof of concepts

Obstakels

Daar waar het Proof of Concept-stadium wordt opgevolgd door een echte (grootschalige) implementatie van de IoT-toepassing, duiken de obstakels op. Volgens Bain & Company zijn de drie belangrijkste hobbels de beveiliging, de integratie met IT-sysemen en de operationele processen en ten slotte dat er geen duidelijk beeld is van de ‘Return on Investment’.

IoT Obstakels

Hulp nodig?

Als grote IoT-implementaties op problemen stuiten, kan de hulp worden ingeroepen van nogal wat IT-dienstverleners. Da’s niet zo verwonderlijk als je kijkt naar de omzetten die zij kunnen halen met IoT-projecten. Volgens Bain & Company ging het wereldwijd in 2017 om 235 miljard Amerikaanse dollars. Dat bedrag loopt echter in 2021 aardig op. Dan zal er naar schatting zo’n 520 miljard dollar omgaan in de markt voor IoT-diensten en -producten.

Omzet IoT

 

 

 

 

 

 

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail