IoT markt financieel dollars

Onderzoek: Markt IoT-dienstverlening groeit naar 189,2 miljard dollar in 2023

by Redactie IoT Journaal29 april 2019

Organisaties kunnen wel wat hulp gebruiken bij het maken en implementeren van complexe Internet of Things-oplossingen. Iets waar de nodige IT-dienstverleners meer dan graag op in spelen. Het is ook een bijzonder lucratieve bezigheid, als wij de diverse marktonderzoekers mogen geloven. Het Indiase MarketsandMarkets voorspelt bijvoorbeeld, dat in 2023 er wereldwijd zo’n 189,2 miljard Amerikaanse dollars aan IoT-gerelateerde dienstverlening zal worden uitgegeven. Om het een en ander in perspectief te zetten: in 2018 ging het nog om ‘slechts’ 79 miljard dollar.

Volgens MarketsandMarkets is de verwachte groei van de markt voor IoT-dienstverlening aan twee factoren te danken: allereerst (bijna vanzelfsprekend) stijgt het aantal IoT-oplossingen wereldwijd en daarnaast is er een alsmaar groter wordend tekort aan ervaren en deskundig IT-personeel. Het bureau signaleert tevens dat de vraag naar IoT-dienstverlening met name in de transport & logistiek explosief groeit. Dat is te danken aan de voortschrijdende digitalisering in die sector, aldus MarketsandMarkets: “Het gaat daarbij om zaken als de integratie van IoT-oplossingen met hun bestaande IT-systemen. Ook wordt er flink geïnvesteerd in IoT-toepassingen die hen in staat stellen real-time data te verzamelen,  bijvoorbeeld over verkeersstromen en asset tracking, en vervolgens te analyseren.”

Marktleiders

Het marktonderzoeksbureau ziet een aantal ‘leiders’ op het gebied van IoT-dienstverlening. In alfabetische volgorde: Accenture (Ireland), Atos SE (France), IBM Corporation (US), Capgemini (France), Cognizant (US), Happiest Minds (India), Infosys Limited (India), NTT DATA Corporation (Japan), Tata Consultancy Services Limited (India), Tech Mahindra Limited (India), Wipro Limited (India), Genpact (US), AT&T (US), Vodafone (UK), LUXOFT (Switzerland), and Prodapt Solutions PVT. LTD. (US).