Ditigal transformation IoT

Onderzoek: Ondernemingen worden steeds slimmer dankzij IoT

by Redactie IoT Journaal15 oktober 2019

Internet of Things-oplossingen worden door meer en meer organisaties toegepast. Het is een ‘verslimming’ van ondernemingen, zo karakteriseert de Amerikaanse in retail gespecialiseerde ICT-leverancier Zebra Technologies deze trend. Het bedrijf concludeert dat in de jongste editie van zijn jaarlijkse ‘Intelligent Enterprise Index‘. Het gehele rapport is via IoTJournaal te downloaden (25 pagina’s, 464 Kb, PDF).

Het gaat goed met de implementatie van IoT-toepassingen in het bedrijfsleven, blijkt uit Zebra’s Intelligent Enterprise Index 2019. Voor het rapport heeft de leverancier dit jaar 950 IT-beslissers bevraagd die bij organisaties in Brazilië, China, Duitsland, Groot-Brittannië, Groot-Brittannië, India, Japan, Mexico en de Verenigde Staten werkzaam zijn. Volgens 39 procent van hen is er bij hun organisatie sprake van een stevige jaarlijkse stijging van de investeringen in IoT (tot 6,4 miljoen Amerikaanse dollars). Bij 19 procent ligt dat bedrag wat lager (tussen de 500.000 en 1 miljoen dollar), maar er mag nog steeds worden gesproken van een aardig uitgave. Ander goed nieuws: 61 procent van de ondervraagde IT-beslissers stelt dat hun organisatie over een IoT-visie beschikt en dat zij die op dit moment aan het uitvoeren zijn. Bij 46 procent van hen is er zelfs sprake van bedrijfsbrede IoT-implementaties.

Security wint aan belang

Eén van de meest veelbesproken aspecten rond IoT-toepassingen (of IT-oplossingen) is die van security. De beveiliging van IoT-implementaties staat dan ook hoog op de prioriteitenlijst van de door Zebra Technologies bevraagde organisaties. 97 procent houdt de veiligheid van IoT-toepassingen in de gaten (2018: 95 procent). Bij 62 procent gaat het zelfs om een continue monitoring (2018: 58 procent).

IoT Security Zebra Technologies 2019