Probleem oplossing IoT

Onderzoek: “Systeemintegratie is grootste uitdaging voor IoT-serviceproviders”

door Redactie IoT Journaal8 mei 2018

Marktonderzoeker Business Insider Intelligence noemt zijn meest recente rapport “IoT 101 – The Essential Guide to the Internet of Things“. Met zo’n titel kun je nog eens aankomen. Het rapport is in ieder geval een prima manier om op een overzichtelijke wijze kennis te maken met IoT. Al is het wel jammer dat de focus met name op de Amerikaanse markt ligt. Het rapport (29 pagina’s, 3,66 Mb, PDF) is overigens gratis te downloaden via IoTJournaal.

BI Intelligence gaat er in zijn rapport van uit dat de lezer geen grondige kennis heeft van Internet of Things. Dus start het document met een inwijding in ‘de wondere wereld van IoT’. Maar zelfs voor de doorgewinterde IoT’er is een grafisch overzichtje van het Internet of Things-ecosysteem wel handig. Al was het maar om de niet ingewijde collega’s duidelijk te maken hoe het nou precies zit. Doe er uw voordeel mee.

IoT EcosysteemInvesteringen?

Zoals het hoort bij een rapport over een specifiek marktsegment, staat er in “IoT 101 – The Essential Guide to the Internet of Things” ook het nodige over de omvang van de markt in dollars uitgedrukt. Daar is niet veel nieuws of schokkends te vinden, althans voor de degenen die al wat langer met het IoT-bijltje kappen. De miljarden en biljoenen vliegen je om de oren, zullen we maar zeggen. Vermeldenswaardig is een staatje waarin terug is te zien hoeveel dollars kleine, middelgrote en grote bedrijven van plan zijn om te investeren in IoT-oplossingen.

IoT BI Investments USA

Uitdagingen?

Is het allemaal koek en ei in de Amerikaanse Internet of Things-markt? Nou nee. Er zijn namelijk de nodige uitdagingen voor de diverse IoT-aanbieders. Zoals bij de serviceproviders. Die noemen met name integratie van de diverse IoT-systemen als belangrijkste probleem. Met ‘marketing en sales’, ‘toegevoegde waarde tonen’ en ‘security’ (hardware en data) als eveneens prangende vraagstukken.

IoT BI Service providers Challenges

 

 

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail