Onderzoek: Topmanagers vinden IoT ‘disruptief’

by Redactie IoT Journaal4 september 2017

Het gaat goed met Internet of Things-toepassingen, zo blijkt uit een recent onderzoek van accountants- en adviesbureau PwC. Volgens het rapport ‘Digital IQ 2017‘ zegt bijvoorbeeld maar liefst 73 procent van de ondervraagde executives dat er bij hun organisatie ‘substantieel’ wordt geïnvesteerd in IoT-kennis. Het gehele rapport (30 pagina’s, 2,2 Mb, PDF) hebben wij voor u gratis beschikbaar staan.

De opmars van IoT-oplossingen zet de wereld aardig op zijn kop, stelt een groot deel van de bevraagde topmanagers. Zo zegt 42 procent van hen dat IoT-technologieën de komende vijf jaar disruptief zullen werken voor het business model van hun organisatie. 36 Procent ziet IoT zelfs als disruptief voor de gehele sector waarin zij werkzaam zijn. Enfin, kijk zelf maar:IoT PwC 1

IoT PwC 2017 2

Voor het Digital IQ-onderzoek bevroeg PwC wereldwijd 2.216 topmanagers in 53 landen. 62 Procent van hen werkte bij een organisatie met 1 miljard dollar omzet of meer. De werkgevers van de resterende 38 procent  scoorden een omzet tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar.