Amazon Corona AI IoT

Amazon geeft ‘1,5-meter afstand’-oplossing met AI en IoT gratis weg

by Redactie IoT Journaal17 juni 2020

Wij zitten nog steeds met de gevolgen van de Corona-pandemie. Al worden in veel landen inmiddels de meest stringente maatregelen wel wat versoepeld. De ‘anderhalve meter-afstandmaatregel‘ is echter, onder andere in Nederland, nog steeds van kracht. In de open lucht kan dat redelijk worden gehandhaafd. Maar binnen, bijvoorbeeld in kantoren, wordt dat al moeilijker. Diverse IT-partijen hebben daar echter al oplossingen voor bedacht. Daar komt nu de Amerikaanse online gigant Amazon bij.

Het lijstje aanbieders van 1,5-meter oplossingen groeit gestaag. Grote partijen, zoals het Tata-concern uit India en de Amerikaanse IT-gigant IBM, springen in op de vraag om slimme oplossingen die organisaties in staat stellen om medewerkers en bezoekers op veilige afstand van elkaar te kunnen houden. En ook kleinere aanbieders komen met dergelijke oplossingen, zoals het Nederlandse SmartEagle en Aura Aware.

De laatste partij die zich aandient met een 1,5-meter oplossing, is niet de eerste de beste: Amazon. De Amerikaanse online retailgigant (en cloudaanbieder) heeft de ‘Distance Assistant‘ op de markt gebracht. In de eerste instantie werd het voor eigen gebruik, onder andere in de distributiecentra, toegepast, maar het bedrijf wil de technologie erachter nu ook aan anderen ter beschikking gaan stellen. Gratis, op basis van het open source concept. Hoe het in de praktijk werkt? Dat laat Amazon zien in een keurige video.