Smart City Nacht

Operator AT&T stapt in markt slimme gebouwen

by Redactie IoT Journaal1 oktober 2018

De Amerikaanse operator AT&T stapt in de markt van slimme gebouwen. Het heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met landgenoot Synchronoss, een softwareproducent die onder andere een IoT-cloudplatform exploiteert. AT&T zal in de Verenigde Staten op basis van het IoT-cloudplatform een ‘Energy & Building Management’-dienst aan gaan bieden. 

Volgens een officiële verklaring moet de kersverse AT&T-dienst zich van andere, gelijksoortige, diensten onderscheiden door de eenvoud van bediening. “De snelle opeenvolging van technologische ontwikkelingen maakt dat bedrijven meer en meer behoefte krijgen aan een geïntegreerde manier om al die verschillende technologieën en systemen te beheren”, aldus Chris Penrose, president Internet of Things solutions bij AT&T Business. Volgens hem biedt ‘zijn’ Digital Smart Building-dienst juist dat: de data verzameld door sensoren en (bestaande) gebouwbeheersystemen wordt als via een app als een dashboard weergeven. Ook zijn via de app acties in te geven. Penrose stelt dat organisaties hiermee op een makkelijke manier hun energiekosten in de hand kunnen houden.

Steden verslimmen

De AT&T Energy & Building Management dienst maakt deel uit van een groeiend portfolio gericht op het verslimmen van steden. Hiervoor heeft de operator in februari dit jaar een raamwerkcontract met Synchronoss getekend. Benieuwd naar de visie van AT&T op Internet of Things? Geen probleem: daarvoor heeft de operator een keurig filmpje gemaakt. Videootje!