Franse operator Orange

Operator Orange streeft naar 600 miljoen IoT-omzet in 2018

by Paul21 september 2016

De Franse operator Orange wil in 2017 LoRa-netwerken – met dekking in zowel gebouwen als op straat – in 120 stedelijke gebieden uitgerold hebben. Dat komt neer op zo’n 2600 Franse steden. Het bedrijf heeft dat gisterenavond aangekondigd tijdens een persconferentie.

Tegelijkertijd met de intensivering van de LoRa-uitrol, wil Orange ook zijn bestaande 2G- en 4G-netwerken voor mobiele data verder geschikt maken voor The Internet of Things. Ook zegt de Franse onderneming volop te zijn bezig met het verder ontwikkelen van aanvullende (beheer)diensten rond IoT.

Speerpunt

Orange heeft de afgelopen tijd flink ingezet op The Internet of Things. Met succes. De operator heeft inmiddels, naar eigen zeggen, meer dan 10 miljoen apparaten aangesloten op zijn IoT-netwerkinfrastructuur. Voor het bedrijf is het een speerpunt in zijn eerder aangekondigde strategische plannen (‘Essentals 2020‘). In 2018 wil het ruim 600 miljoen euro aan IoT-gerelateerde omzet behalen. Dat lijkt een fors bedrag, maar het zou slechts een klein deel van de totale jaaromzet betekenen: in 2015 wist Orange een omzet te behalen van 40,23 miljard euro.

Orange heeft zijn visie op IoT enige tijd geleden al in een infographic gevat. Zie onder:

Orange en IoT