Panasonic buigbare accu IoT Wearables

Panasonic toont ‘buigbare batterij’ voor wearables

by Paul10 januari 2017

Tijdens de Consumer Electronics Show 2017 heeft de Japanse fabrikant Panasonic een aardige hoeveelheid noviteiten laten zien. Wat onze aandacht met name trok, is de ‘buigbare accu’. De flinterdunne Lithium-Ion accu’s zijn bedoeld voor gebruik in wearables en ‘smart clothing’. Daarnaast heeft de producent een aantal andere zaken laten zien die IoT-gerelateerd zijn, zoals een personal assistent in de vorm van een ‘huishoudelijke robot’ en een digitale hotelconciërge (in samenwerking met IBM).

Panasonic heeft de buigbare Lithium-Ion accu’s al in oktober vorig jaar in prototypevorm laten zien in zijn Japanse thuismarkt. De accu’s zijn nu echter klaar productieklaar, aldus het bedrijf. Vooralsnog zijn er drie varianten beschikbaar met verschillende energiecapaciteiten (17,5 mAh, 40 mAh en 60 mAh).

De accu in ‘actie’ zien? Dat kan: videootje!

De tien belangrijkste CES-noviteiten van Panasonic

Een overzicht van de tien meest in het oog springende noviteiten van Panasonic op de CES 2017 zijn hieronder te zien. Van smart city-oplossingen tot zelfrijdende auto’s en uiteraard de buigbare accu’s.