Artificial Intelligence Technology Futuristic IoT

PwC: “Dit zijn de acht technologieën om rekening mee te houden”

by Redactie IoT Journaal11 september 2019

Organisaties hebben tegenwoordig continu te maken met verandering. Er komen andere (en meer) concurrenten en klanten vragen steeds meer en andere diensten en producten. Om maar twee zaken te noemen. Technologie is een onmisbaar hulpmiddel om aan al die veranderingen succesvol het hoofd te kunnen bieden. Maar met welke technologie moet u rekening houden? Waar moeten de euro’s in worden geïnvesteerd. Volgens het accountants- en adviesbureau PwC zijn er acht technologieën waar organisaties de komende tijd op moeten letten. Dat staat te lezen in het rapport ‘Internet of Things’ van PwC, uiteraard gratis te downloaden via IoTJournaal (27 pagina’s, 1,65 Mb, PDF).

Het zal, ook gezien de titel van het rapport, niemand verbazen dat Internet of Things met stip op nummer één staat wat PwC betreft. Een mening die overigens wordt onderschreven door CEO’s die wereldwijd door het bureau zijn ondervraagd over technologie en disruptie. IoT werkt volgens hen disruptief op zowel de eigen sector zelf als op bestaande business modellen. Het is dan ook een technologie waar zij het meeste in investeren, zowel nu als in de komende paar jaar. Een goede tweede is Artificial Intelligence, gevolgd door robotica en 3D printing. Block chain staat helemaal onderaan het lijstje.

IoT PwC 1 Rapport

 

Wie geeft het meeste uit?

PwC heeft ook gekeken naar de sectoren waar de komende paar jaar het meest in IoT-toepassingen zal worden geïnvesteerd. De automotive branche is hier nipt de winnaar, op de voet gevolgd door bedrijven in de ‘technologie, media en telecommunicatie’. De publieke sector is een waardige nummer drie. Helemaal onderaan bungelt de diensten sector.

IoT PwC 2 Rapport