IoT Volwassenheid rapport

Rapport: ‘Op weg naar IoT-volwassenheid’

by Redactie IoT Journaal4 april 2022

IoT Journaal brengt u al sinds 2016 het meeste relevante nieuws en de essentiële achtergrondinformatie op het gebied van Internet of Things. Je zou inmiddels denken dat IoT in al zijn verschijningsvormen een zekere mate van volwassenheid heeft bereikt. En dat klopt voor een groot deel. Het is in ieder geval al lang voorbij het ‘hype-stadium‘. Dat is ook de belangrijkste conclusie van het rapport ‘The Journey to IoT Maturity’, geschreven in opdracht van de Wi-SUN Alliance, een belangenclub van marktpartijen die WiFI als dé connectiviteit voor diverse doeleinden promoten. Het rapport is gratis te downloaden via IoT Journaal (16 pagina’s, 2,1 Mb, PDF).

De Wi-SUN Alliance is niet over één nacht ijs gegaan bij het vervaardigen van zijn ‘The Journey to IoT Maturity’-rapport. Aan de basis van het document ligt een onderzoek onder 300 IT-beslissers in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, werkzaam in diverse sectoren. Het onderzoek spitste zich toe op de vraag of IoT al het stadium van volwassenheid heeft bereikt. En zo niet: wat de belangrijkste obstakels zijn die ervoor zorgen dat IoT-implementaties bij organisaties nog  blijven steken in de ‘tienerjaren’. De conclusie: IoT is als basistechnologie voor tal van toepassingen behoorlijk volwassen te noemen. Maar tegelijkertijd zijn er nog tal van hobbels die organisaties moeten nemen als zij (grootschalige en complexe) IoT-oplossingen uitrollen. De grootste uitdaging? Dat is de complexiteit van de IT-infrastructuur, gevolgd door de behoefte om een goede ‘Return on Investment’ te laten zien.

Plaatje zegt meer dan duizend woorden

Wie geen tijd (of zin) heeft om het rapport te lezen, wordt op de wenken bediend. Dankzij de infographic die de Wi-SUN Alliance heeft laten maken op basis van het onderzoek.

IoT Volwassen Infographic