Corona crisis Atos

Rapport: Over technologie (inclusief IoT) en de post-Corona wereld

by Redactie IoT Journaal24 juni 2020

De Corona-pandemie is nog niet achter de rug. Hier en daar zijn er zelfs weer meldingen van grotere aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames. Desalniettemin worden in diverse landen steeds meer maatregelen versoepeld. En er wordt ook volop nagedacht over de ‘post-corona wereld’ en welke rol technologie daarin gaat spelen. Eén van die denkers is de Franse IT-dienstverlener Atos. Het bedrijf heeft een rapport uitgebracht waarin onder andere blijkt dat IoT-toepassingen in de post-corona wereld een versnelling gaan krijgen. Het gehele rapport is gratis via IoT Journaal te downloaden (20 pagina’s, 2,94 Mb, PDF).

Elie Girard, CEO van IT-dienstverlener Atos,heeft in zijn voorwoord van het rapport ‘What the world will look like after the COVID-19 crisis’ al meteen een disclaimer. Even vrij vertaald: Dit rapport is niet bedoeld als een uitgebreide analyse. Het dient om lezers aan te sporen om hun gedachten te laten gaan over de wereld zoals die er mogelijk na de crisis uit kan zien. En wat de rol van technologie daar in kan zijn. Waarvan acte.

IoT en traceerbaarheid

Volgens Girard, en zijn team van experts, is het ‘werken op afstand in teams’ iets dat organisaties ook na de crisis blijven doen. De rol van technologie hierin is duidelijk: zonder software, cloud platforms en goede netwerkverbindingen lukt dat immers niet. Daarnaast gaat cybersecurity aan belang winnen: meer online en op afstand werken verhoogt de risico’s. Daarnaast wordt traceerbaarheid (van mensen en goederen) een cruciale zaak. En daarin spelen IoT- en blockchaintoepassingen een essentiële rol.