IoT Ericsson

RetroWoensdag: Zo keek Ericsson naar IoT in 2019

by Redactie IoT Journaal24 februari 2021

Netwerkfabrikant Ericsson is één van de partijen die zich sterk maakt voor het toepassen van IoT als basistechnologie in geavanceerde toepassingen. Niet zo vreemd, aangezien het Zweedse bedrijf daarmee hoopt meer spullenboel te kunnen verkopen. Drie jaar geleden was Ericsson al volop bezig met het propageren van IoT als hét fundament voor innovatieve oplossingen. In het kader van ‘RetroWoensdag’ neemt IoT Journaal u terug naar 2019 en toont u de visie van de netwerkspecialist op IoT. Het volledige document ‘Spotlight on The Internet of Things’ is gratis te downloaden via IoTJournaal (72 pagina’s, 4,2 Mb, PDF).

Wij schrijven anno 2019. Een stel knappe koppen bij Ericsson gaan voor de tekstverwerker zitten om de visie van het bedrijf op IoT neer te pennen. Het doel is om zowel een stand van zaken te schetsen als de blik op de toekomst te richten. Gelukkig zonder teveel commerciële boodschappen d’r in verwerkt.

Hooggespannen verwachtingen

Drie jaar later, is het document een aardig tijdsbeeld. Aan de ene kant zijn de (hooggespannen) verwachtingen die de auteurs hadden van de groei van de IoT-markt slechts ten dele uitgekomen, maar aan de andere kant is het een en ander juist in een stroomversnelling geraakt. Wat minder hard is gegaan: de inzet van 5G-netwerkinfrastructuur als basis voor grote en complexe IoT-oplossingen zoals zelfrijdende auto’s en slimme fabrieken. Wellicht is dat een kwestie van (meer) tijd. Wat wel sneller is gegaan dan verwacht, is de samensmelting van IoT met diverse andere technologieën. Zoals Artificial Intelligence en Big Data analytics. Ook is het gebruik van edge computing bij IoT-toepassingen flink gestegen.