IoT Awards 2018

Rijke oogst voor IoT Awards 2018 met ruim 45 inzendingen!

by Redactie IoT Journaal3 mei 2018

Op 24 mei aanstaande worden de IoT Awards uitgereikt in het Congrescentrum 1931 te Den Bosch. In het eerste jaar dat deze verkiezing plaatsvindt, heeft het aantal van ruim 45 inzendingen de verwachtingen van de organisatie overtroffen. Onder de inzendingen bevinden zich projecten van onder andere Undagrid (categorie ‘Smart Industry’), ANWB/Unigarant (‘Smart Mobility’), digitalAngel (‘Smart Healthcare’), Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) (‘IoT en Big Data Transportstelsel’) en Nationale-Nederlanden (‘Smart Mobility’). De uitreiking is een initiatief van IoTJournaal.nl, het grootste onafhankelijke kennisplatform over Internet of Things, samen met vooraanstaande organisaties die actief zijn in de IoT-markt.

“We volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben het afgelopen jaar een enorme stap voorwaarts gezien in de adoptie van IoT in het bedrijfsleven, maar vooral ook bij de overheid”, zegt Fred Schuit, medeoprichter van IoTJournaal en initiatiefnemer van de IoT Awards. “Het is geweldig om te zien hoe slimme technologie het dagelijkse leven verrijkt. De organisaties die voorop lopen in deze ontwikkeling, verdienen hiervoor de erkenning. Dat is de reden dat IoTJournaal deze Awards in het leven heeft geroepen.” De uitreiking van de IoT Awards 2018 vindt plaats op 24 mei als afsluiting van het IoT Congres, georganiseerd door Heliview, in het Bossche congrescentrum 1931, georganiseerd door Heliview. Aan de uitreiking is een intensief selectieproces door een onafhankelijke jury vooraf gegaan.

Categorieën

De zes categorieën van de IoT Awards 2018 op een rijtje:

 • IoT Use Case of the Year: Healthcare
 • IoT Use Case of the Year: Mobility
 • IoT Use Case of the Year: Industry
 • IoT Use Case of the Year: Smart City
 • IoT Use Case of the Year: Other
 • IoT Innovation Leader of the Year (persoon of organisatie)
Onafhankelijke jury

De IoT Awards komen niet zomaar tot stand. Allereerst staat het organisaties en marktpartijen het vrij (graag zelfs!) om use cases in te sturen. Verder staan een Raad van Advies en een onafhankelijke, deskundige jury borg voor de validiteit van de bekroonde use cases én de IoT Innovation Leader of the Year. De jury bestaat uit (in alfabetische volgorde):

Arnoud van Gemeren, hoofdredacteur van het Engelstalige kennisplatform Smart City Hub

David Langley, professor verbonden aan de faculteit Innovatie en Strategie van de Universiteit van Groningen (plus senior research scientist bij TNO en columnschrijver voor het Financieel Dagblad)

Jan Jacobs, CEO en oprichter van Smarthealth.nl (en ICT-veteraan)

Paul Teixeira, hoofdredacteur IoTJournaal.nl

Ronald van Loon, onafhankelijk expert op het gebied van Data Analytics en IoT (plus gastblogger IoTJournaal en partner bij het adviesbureau Adversitement)

Enthousiaste partners

Daarnaast zijn er de diverse marktpartijen die het IoT Awards-initiatief al vanaf het prille begin met enthousiasme hebben ondersteund. En die lijst met partners is nog steeds groeiende:

Principal Partners
 • Vodafone IoT Awards 2018
Award Partners
 • Tele2 IoT IoT Awards 2018
 • KPN IoT Awards 2018
 • IBM Award Partner IoT Awards 2018
Award Endorsers
Venue Partner
 • Heliview IoT Awards 2018
Media Partners
 • Smart City Hub IoT Awards 2018
 • SmartHealth IoT Awards 2018