Google Home Mini Nederlands

Slimme speakers Google Home spreken voortaan mondje Nederlands

by Redactie IoT Journaal9 oktober 2018

Vanaf 24 oktober aanstaande zijn de slimme speakers van internetgigant Google in een Nederlandstalige uitvoering beschikbaar. Het gaat om twee uitvoeringen: de Google Home en de kleinere Google Home Mini. Daarmee steekt het bedrijf  concurrenten Amazon en Apple de loef af.

Naast het feit dat de Google-speakers en ingebakken slimme Assistent-software naar Nederlandstalige spraakcommando’s luisteren, heeft het internetconcern ook zijn best gedaan om lokale content te kunnen bieden. Zo is er gesproken nieuws beschikbaar van RTL Nieuws en RTL Z.  De Nederlandse versies van de apparaten zijn verder identiek aan de Amerikaanse uitvoeringen, inclusief een uitschakelbare microfoon.

Voorintekenen?

Voor de Nederlandse Google Home moet 149 euro worden neergeteld. Zijn kleinere broertje, de Mini, moet 59 euro kosten. Naar verluidt, zijn de apparaten vanaf 24 oktober verkrijgbaar via outlets zoals Bol.com, CoolBlue en MediaMarkt. Wie zeker wil zijn van een exemplaar kan met ingang van donderdag 11 oktober aanstaande bij de bewuste winkels al voorintekenen. Benieuwd naar wat er zoal te doen is met de Google Home? Retailer CoolBlue heeft zich een tijdje geleden uitgeleefd met de slimme speaker als kookhulp. En daarvan is een keurig filmpje gemaakt. Videootje!