Smart Home Slim Huis IoT

Smart Home: Update in cijfers en feiten

by Redactie IoT Journaal17 januari 2022

Het gaat goed met het slimme huis. Wereldwijd worden er steeds meer spullen gekocht waarmee huishoudelijke karweitjes net even wat gemakkelijker worden gemaakt of waarmee het huis is te beveiligen. Nederland is daar overigens geen uitzondering op. IoT (met hier en daar een vleugje Artificial Intelligence) als basistechnologie maakt dat allemaal mogelijk. Tijd voor een update! Statistiekenprovider Statista heeft dat gedaan door het een en ander aan cijfers en feiten over het slimme huis te verzamelen en in overzichtelijke graphics te gieten.

Een van de populairste Smart Home-categorieën is die van de beveiliging (fysiek) van het huis. Variërende van slimme videobeveiligingscamera’s tot slimme sloten en bewegingsdetectoren. Volgens Statista groeit het aantal huishoudens met dergelijke oplossingen flink. Met name de videocamera’s mogen zich verheugen in een flinke afzet de komende jaren.

Smart Home 2021 - 1

‘Beheer en connectiviteit’

In een iets gedateerder overzicht (uit mei 2020 om precies te zijn) van de Amerikaanse huishoudens blijkt eveneens dat vooruitzichten goed zijn voor leveranciers van spullen voor het slimme huis. Daarin is te zien dat met name hard- en software voor connectiviteit en beheer een aardige vlucht gaan nemen de komende drie jaar.

Smart Home 2021 - 2

Uitgaven in perspectief

Om het geheel in perspectief te zetten: de uitgaven voor Smart Home-spullen zijn weliswaar flink, maar vallen in het niet als wij kijken naar wat er alleen al in de Verenigde Staten wordt gekocht aan smartphones, laptops en televisies.

Smart Home 2021 - 3