T-Mobile IoT

T-Mobile voegt twee instappakketten NB-IoT toe aan zijn aanbod

by Redactie IoT Journaal23 oktober 2018

Operator T-Mobile Nederland heeft aangekondigd dat het zijn huidige Internet of Things-aanbod uitbreidt met twee ‘instappakketten’ gericht op het Midden- en Kleinbedrijf. Beide nieuwe pakketten zijn voorzien van een jaar gratis toegang tot het  landelijk dekkend NB-IoT netwerk van de operator.

Het eerste instappakket van T-Mobile Nederland is gericht op afnemers die zelf al de benodigde hardware hebben, plus een eigen abonnement op een IoT cloudplatform. Het andere pakket is wat uitgebreider en is voorzien van hardware, een ontwikkelkit, een beheeromgeving en toegang tot het T-Mobile IoT cloudplatform.

Vijf bestaande abonnementsvormen

Naast de twee nieuwbakken IoT-instappakketten biedt T-Mobile Nederland vijf andere IoT-abonnementsvormen aan:

  • Pilot – 15 euro per maand, standaard 10 connecties, 1,50 euro per extra connectie per maand.
  • Grow – 95 euro per maand, standaard 100 connecties, 0,95 euro per extra connectie per maand.
  • Scale – 255 euro per maand, standaard 300 connecties, 0,85 euro per extra connectie per maand.
  • Expand – 750 euro per maand, standaard 1000 connecties, 0,75 euro per extra connectie per maand.
Simmetjes graag apart afrekenen

Bij alle pakketten moet voor simkaarten apart worden afgerekend, daarbij is er keuze tussen ‘gewone’ simmetjes en ‘industriële’ simkaarten. Op zijn IoT-website hint T-Mobile Nederland ook nog op de komst van E-sims:

“Op termijn zullen we E-SIM gaan ondersteunen. Zo kun je eenvoudig van operator wisselen zonder een simkaart te hoeven verwisselen. Vooral voor use cases waarbij het device niet makkelijk bereikbaar is of bij duizenden devices wil je niet ieder device van een nieuwe simkaart te hoeven voorzien, maar is het simpelweg een kwestie van een nieuw operator SIM-profiel uploaden naar je device. Een ander voordeel van de E-SIM is dat het device kleiner kan zijn. Er hoeft immers geen simkaart meer in.”

“Momenteel zijn de totale kosten voor een E-SIM nog heel hoog, vaak nog meer dan een gemiddeld LPWA IoT-device. Een E-SIM is niet van de mobiele operator, maar de E-SIM komt van een SIM leverancier. Dit betekent dat je voor E-SIM dan ook een contract moet hebben met de SIM leverancier voor het sim management om het SIM-profiel van je operator naar keuze op een later moment toe te voegen en op je device te krijgen. De verwachting is dat E-SIM eerst zijn introductie zal krijgen in de allernieuwste smartphones en bijhorende wearebles. Als de kosten laag genoeg worden van het E-SIM eco-systeem, dan zou het op den duur ook betaalbaar kunnen worden voor het gebruik in een NB-IoT oplossing.”

Executive Bite met Léon Toet

Eerder dit jaar spraken wij met Léon Toet, de nieuwe directeur zakelijke markt van T-Mobile. Onderwerp van gesprek? Onder andere de IoT-strategie die hij voor zijn werkgever aan het uitrollen is. Kijk en luister zelf.