Telefónica IoT

Telefónica neemt Sigfox in eigen IoT-portfolio op

by Redactie IoT Journaal23 februari 2017

Operator Telefónica voegt de Sigfox IoT-specifieke draadloze netwerktechnologie van het gelijknamige Franse bedrijf toe aan zijn portfolio. De Spaanse telecommer ziet Sigfox als een oplossing voor klanten die relatief goedkope IoT-connectiviteit willen gebruiken om IoT-apparaten met laag energieverbruik te koppelen.

In Telefónica’s IoT-portfolio zitten al de gebruikelijke mobiele netwerktechnologieën (2G, 3G en 4G)  én twee IoT-specifieke netwerken: NB-IoT en LTE-M. Met het toevoegen van Sigfox komt daar een tweede, goedkopere, IoT-variant bij. Volgens het duo is het de bedoeling dat de Spaanse operator Sigfox wereldwijd gaat aanbieden, vooropgesteld dat het Franse bedrijf of één van zijn partners aanwezig is in de landen waar Telefónica actief is.

Sigfox cloud integratie

Verder zal Telefónica de Sigfox’ cloud integreren met zijn eigen IoT-managed connectiviteits platform, zodat klanten daar weer hun eigen IoT-oplossingen op kunnen bouwen. Volgens het duo zijn er al ‘positieve gesprekken’ gaande met potentiële klanten in Europa en Latijns Amerika die bijvoorbeeld slimme meters willen uitrollen met behulp van de Sigfox-netwerktechnologie. De eerste contracten zouden dit jaar al moeten worden getekend.